Kanban Cebi by İzo-Pek BLOG

Kanban Cebi İle Kağıt Yapıştırmaktan Daha Kolay

Kanban Cebi İle Kağıt Yapıştırmaktan Daha Kolay

Kanban metodolijisinin temelini oluşturan "İş Akışını Görselleştirme" tekniğinin temelinde Kanban cebi yer almaktadır. Kanban felsefesini benimsemek en önemli adım olsa da, başarılı Kanban uygulaması için gözlemlemeniz gereken altı temel uygulama vardır.

Görselleştirme ilk ve en önemli görev, mevcut iş akışını anlamaktır - bir öğeyi talepten teslim edilebilir bir ürüne taşımak için uygulanacak adımların sırası nedir? Bu, kartları ve sütunları olan bir Kanban panosu ve kanban cepleri kullanılarak yapılır: her sütun iş akışınızdaki bir adımı temsil eder ve kanban cebi içinde bulunan her kart bir iş öğesini temsil eder.

Odaklanma kaybı, ekibinizin performansına ciddi şekilde zarar verebilir, bu nedenle bu uygulama, devam eden işe sınırlar koyarak kesintileri ortadan kaldırmaya odaklanır. Devam eden çalışma için sınırlar uygulayan ekipler, yeni işe başlamadan önce olağanüstü işleri bitirmeye odaklanır. Devam eden çalışma'nın sınırlandırılması, Kanban'ın başarılı bir şekilde uygulanması için kritiktir.

Akış verimliliğini gözlemleyerek ve analiz ederek, sorunlu alanları tanımlayabilirsiniz. Kanban'ı uygulamanın temel amacı, teslim sürelerini iyileştirerek ve gecikmeleri önleyerek sorunsuz bir iş akışı oluşturmaktır.  Kanban cepleri ve kanban kartları sorunsuz iş akışını oluşturmanın temel taşıdır.

Süreç, ekipteki herkes için açıkça tanımlanmalı, yayınlanmalı ve onaylanmalıdır: İnsanlar, yararlı olacağını düşünmedikçe bir şeyin parçası olmak için motive olmayacaklar. Herkes açık politikalardan haberdar olduğunda, her kişi performansınızı artıracak iyileştirmeler önerebilir.

Olumlu değişimin gerçekleşmesi için, tüm ekibe önemli geri bildirimler sağlamak için düzenli toplantılar gereklidir. Bu toplantıların sıklığı değişir, ancak fikir, düzenli olarak, belirli bir zamanda olmalarıdır.

Kanban, sürekli değerlendirme, analiz ve iyileştirme gerektirir. Takımlar süreç hakkında ortak bir anlayışa sahip olduklarında, herhangi bir sorun çıkması durumunda bir fikir birliğine varma olasılıkları daha yüksektir. 


Etiketler: